7 tips voor een online interview

Home /  7 tips voor een online interview

0

7 tips voor een online interview

By zonneveld">zonneveldIn standard15th maart, 2014

Sommige mensen denken dat video-interviews dezelfde werken als een normaal interview. Er zijn echter een aantal zaken die je niet mag missen als je online gaat solliciteren. Hier vind je de 7 belangrijkste tips die je moet onthouden bij een video-(sollicitatie)gesprek.

1 . Bereiden en test je apparatuur
Videosollicitaties vereisen een internetverbinding , een computer , een webcam en een microfoon. Zorg ervoor dat al je apparatuur goed werkt en voorzien is van stoom. Je zult niet de eerst zijn die halverwege het gesprek ontdekt dat de batterij leeg is.

2 . Zorg voor een rustige omgeving
Plaats alle apparatuur correct. Denk hierbij aan een webcam op ooghoogte, investeer in een headset en zorg voor een vaste stoel. Bij een bureaustoel heb je snel de neiging om te gaan draaien. Verlichting is ook belangrijk om te bekijken. Te helder licht veroorzaakt donkere plekken in het gezicht. Sluit de gordijnen in de kamer en creëer indirect licht.

3 . Oefening baart kunst
Het is een goed idee om een gesprek te oefenen met een vriend, familielid of collega. Neem dit gesprek op en kijk het nog eens na. Totdat het comfortabel voelt. In de praktijk kunnen video-interviews intimiderender zijn dan een live gesprek op kantoor. Gebruik natuurlijk oogcontact, kijk regelmatig recht in de camera en spreek rustig. Sommige mensen hebben de neiging te schreeuwen in een microfoon, omdat ze het gevoel de andere persoon kan ze niet horen .

4 . Dress for success
Je krijgt maar een keer de kans om een eerste indruk te maken geldt ook bij online solliciteren. Denk na wat je aantrekt. De kleding moet formeel zijn als het op een zakelijk interview gaat. Zorg voor een goed zittend overhemd of blouse. Creëer voldoende contrast. Mensen met een lichte huid en een wit overhemd worden flets. Ook is het raadzaam om teveel sierraden te dragen. Deze leiden af en maken teveel geluid.

5 . Laat je ogen spreken
Het is belangrijk je te richten op de ander en oogcontact te houden. Sommige mensen worden afgeleid als ze zichzelf zien. Bij veel programma’s kan je jezelf onzichtbaar baken. Dit is een verstandige optie. Let op je bewegingen. Friemelen en te veel bewegen laten een zenuwachtige indruk achter.

6. Elimineer alle ruis
Mocht u vanuit huis solliciteren dan is het belangrijk om alle ruis te elimineren. Zorg dat ander gezinsleden, kinderen of huisdieren uw gesprek niet verstoren. Sluit u zelf op en zet uw telefoon, bel etc uit. Het is vreselijk onprofessioneel indien uw kinderen de kamer binnen stormen of als je een hond als je op de achtergrond hoort blaffen.

7 . Wees zelfverzekerd
Geloof in uzelf, ongeacht hoe of waar het gesprek plaatsvindt. Besef dat het ook voor de ander spannend is. Blijf lachen. Online solliciteren is FUN. U kunt het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op:

INNOS B.V.
Daam Fockemalaan 22
3817 KG Amersfoort

Telefoon: 06 3441 5555
E-mail: info@innos.nl

KvK: 54349435
IBAN: NL15RABO0160070252

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van videocommunicatie?
* = verplicht veld

© 2014 INNOS BV: Videocommunicatie training. Ontworpen door: venga-business.nl